Ontwerp logistiek concept

Met een grondige inventarisatie van de huidige situatie, marktontwikkelingen en de ambities van uw organisatie ontwerpen wij dé logistieke organisatie van de toekomst. Tijdens dit proces werken we aan diverse scenario’s, dit kan variëren van een schetsontwerp van een nieuw distributiecentrum (Greenfield) tot het verbouwen en/of herinrichten van een bestaande locatie (Brownfield). We maken inschattingen van de benodigde investeringen (Capex) en operationele kosten (Opex) voor elk scenario, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. 

In onze aanpak maken we niet alleen gebruik van onze uitgebreide expertise, maar ook van de kennis en ervaring binnen uw organisatie. We analyseren logistieke data en processen om een volledig beeld te krijgen. Dit resulteert in een gedetailleerd logistiek profiel van uw organisatie, waarbij we onder andere kijken naar parameters zoals ordervolumes, orderfrequenties, assortiment eigenschappen, productiviteit, kwaliteit, servicegraad en voorraadbetrouwbaarheid.

Belangrijke onderdelen in ons ontwerp zijn lay-out planning, opslagmethodieken, automatisering, robotisering en mechanisatie. We streven ernaar om uw logistieke processen te optimaliseren en uw bedrijf klaar te stomen voor de uitdagingen van de toekomst.

WMS & digitalisering

Er zijn veel warehouse management oplossingen en leveranciers op de markt maar welke past nu het beste bij de uitdagingen van uw organisatie? Optimum Logistiek helpt u met haar kennis en ervaring bij de doelgerichte selectie, implementatie en optimalisatie van: Warehouse Management Systemen (WMS), Logistieke Executie Systemen (LES),  Orderpick systemen (RF scanning, Voice, Light, Glass, of RFID), Supply Chain Software en maatwerk oplossingen.

Deze oplossingen verzamelen waardevolle data waar men in de praktijk maar beperkt gebruik van maakt. Hier liggen grote kansen voor het optimaal aansturen en continu optimaliseren van uw organisatie. Denk hierbij aan het verlagen van de voorraden, het verhogen van de productiviteit en het verkorten van doorlooptijden. Wat zijn echter de belangrijkste variabelen voor uw organisatie en hoe kan u deze data effectief inzetten? Wij kunnen u helpen bij:

  • het ontwerp om deze inzichten beschikbaar te maken in de gewenste vorm (KPI dashboard / rapportages / etc.).
  • het analyseren van data voor een specifiek vraagstuk.

Proces optimalisatie

Bij Optimum Logistiek begrijpen we dat intelligente organisaties voortdurend bezig zijn met het optimaliseren van hun processen. Alleen op die manier kunnen ze hun klanten de beste oplossingen bieden tegen minimale kosten. Met onze diepgaande kennis en ervaring in het optimaliseren van (warehouse) processen binnen diverse sectoren, waaronder de industrie, groothandel, (logistieke) dienstverlening en retail, helpen wij uw organisatie om efficiëntie en effectiviteit te maximaliseren.

Onze aanpak begint met een grondige analyse van uw huidige processen, waarbij we kritieke knelpunten en inefficiënties identificeren. Vervolgens werken we samen met uw team om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen die aansluiten bij uw specifieke behoeften en doelstellingen.

Of het nu gaat om het stroomlijnen van orderverwerking, het optimaliseren van voorraadbeheer, het verbeteren van warehouse processen of het implementeren van geavanceerde automatiseringsoplossingen, wij bieden praktische en resultaatgerichte adviezen die uw organisatie naar een hoger niveau tillen.

Material Handling & Robotics

De wereld van Material Handling & Robotics evolueert voortdurend, met tal van innovatieve oplossingen zoals AMR (Autonomous Mobile Robots), AGV (Automated Guided Vehicles), AS/RS (Automated Storage and Retrieval Systems), robots, shuttles, sorters en conveyors die de efficiëntie en productiviteit van uw logistieke operaties kunnen verbeteren. Of u nu op zoek bent naar een geschikte partner voor uw interne transportvloot of een oplossing voor een specifieke uitdaging, wij staan voor u klaar.

Als uw logistieke partner zijn wij volledig op de hoogte van deze ontwikkelingen en beschikken wij over een uitgebreid netwerk met expertise op het gebied van intern transportmaterieel, mechanisatie, robotics en overige warehouse-inrichting.

Onze aanpak begint met een grondige analyse van uw huidige situatie en specifieke uitdagingen. Vervolgens werken we nauw met u samen om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen die perfect aansluiten bij uw behoeften en doelstellingen. Of het nu gaat om het optimaliseren van uw intern transport, het implementeren van geavanceerde robotica-oplossingen zoals AMR en AGV, het gebruik van AS/RS-systemen voor opslag en orderpicking, het inzetten van shuttles voor efficiënte goederenverplaatsing, het installeren van sorters voor orderverwerking of het optimaliseren van uw conveyor-systeem, wij staan garant voor praktisch advies.

Logistiek dienstverlening

Ontbreekt het u aan tijd, of heeft u de juiste expertise niet in huis om gedegen onderzoek te doen naar het uitbesteden van uw logistieke operatie? Wij hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van dergelijke onderzoeken van advies tot en met de praktische realisatie.

Met onze ervaring in het uitvoeren van dergelijke onderzoeken hebben we tal van tendertrajecten begeleid en met succes geïntegreerd in de operatie van de logistieke dienstverlener. Of het nu gaat om het selecteren van de juiste logistieke partner, het opstellen van een gedetailleerde RFP (Request for Proposal) of het onderhandelen van de beste voorwaarden, wij staan klaar om u te ondersteunen.

Met Optimum Logistiek als uw adviseur voor logistieke dienstverlening kunt u rekenen op deskundig advies en een resultaatgerichte aanpak die uw organisatie naar een hoger niveau tilt.