Industrie

Retail

Dienstverlening

Groothandel

M. Baars, Product, Projects & Supply Chain Management

I have worked with Martijn Scholtes on the implementation of the Warehouse Management System for our new cocoa powder warehouse. Martijn has been key in a successful launch of the system. Ensuring a flawless transition while keeping On Time in Full deliveries to customers at 100%. Martijn’s project management and people skills have been instrumental in delivering team work between internal and external team members. Martijn has a great balance between being very structured in his approach and his ability to manage a team through challenges and stay focused on teamwork and joined problem solving. 

 

M. Twaalfhoven, Business Architect / M. de Lange, Supply Chain Engineer

We hebben Martijn ingeschakeld om ons te helpen bij het selecteren van een nieuw WMS. Met zijn hulp hebben wij een gestructureerde selectiefase doorlopen. Door gebruik te maken van het uitgebreide netwerk van Optimum Logistiek hebben wij een drietal leveranciers uitgenodigd voor een demo van de oplossing. Nu, een aantal maanden verder, kunnen we zeggen dat we met zijn hulp een weloverwogen en gegronde keuze hebben kunnen maken. We kijken uit naar het vervolgtraject.

M. Knol, CFO

Martijn is een professionele projectmanager en waardig sparringpartner op het gebied van warehousing. Binnen zijn team weet hij alle partijen op een goede manier te verbinden en behoudt hij een scherp oog op realisatie en voortgang van de geformuleerde doelstellingen. Binnen Simon Loos heeft hij een wezenlijke trekkende rol vervult bij de implementatie en vormgeving van een nieuw WMS binnen onze warehousetak. Eerst in ons gekoelde warehouse In Geldermalsen en komende periode staat de live gang in ons warehouse in Tiel gepland. Hij zal ook daarna als zelfstandig adviseur betrokken blijven in de rol van projectmanager ter complementering van deze transitie bij de finale implementatie op onze locatie in Wognum.

G. Mulder, Business Unit Manager Warehouse and Logistics

In november 2020 zijn we bij Ploeger Logistics op zoek gegaan naar een projectmanager die een nieuwe klant in 3 maanden kon implementeren in onze warehouse operatie.

Opdracht:

  • Inrichten berichtenverkeer (EDI)
  • Opstellen en afstemmen van het operationeel manual tussen Ploeger en Klant
  • Inrichten warehouse en aansluitend transport
  • Inrichten VAS activiteiten
  • Begeleiding van de verhuizing
  • Begeleiden van de klant bij de transitie

Omdat er weinig voorbereidingstijd was, zochten we een ervaren manager die al vaker dit soort van klantimplementaties heeft gedaan. Na 3 maanden kan ik niet anders constateren dat Martijn dit project keurig binnen de tijd en inhoudelijk goed heeft opgeleverd. In de 3 maanden dat ik met Martijn heb samengewerkt, heb ik hem leren kennen als iemand die dit project rustig en consistent aanpakt. De juiste focus heeft op wat belangrijk is. Het projectteam bij elkaar houdt en op lastige momenten de juiste sturing geeft aan het implementatie proces, zowel intern als extern. Martijn was voor mij de ideale projectmanager, waardoor ik mij kon focussen op de dagelijkse business. Bij een nieuwe klantimplementatie laat ik hem graag weer aansluiten.